Första artistsläppet till Granny Goes Street 2017

magnuscarlson

Magnus Carlson är en av Sveriges mest hyllade popsångare. Weeping Willows grundades i mitten av nittiotalet, med en vision om att spela världens sorgnaste låtar. Det blev snabbt en snackis i Stockholm och när Magnus Carlson för första gången hörde en egen låt på radio sa han upp sig från sitt servitörjobb på stört.

Weeping Willows släppte sitt debutalbum ”Broken Promise Land” 1997, ett album med enbart egna låtar låtar. Tjugo år senare har de hunnit släppa nio plattor. Som soloartist har Magnus hittills släppt två popalbum på svenska, två jazzalbum tillsammans med bandet The Moon Ray Quintet och ett elektroniskt popalbum under namnet Tandem Sky tillsammans med producenten Tiger Stripes. I oktober 2016 kunde vi se honom på bästa sändningstid då han deltog i Så Mycket Bättre med bland annat Little Jinder och Tommy Nilsson.

I början av februari släpptes Magnus Carlsons nya soloalbum ”Den långa vägen hem” som rosades i media och gick rakt in på Topplistans förstaplats. I anslutning till albumreleasen påbörjade Magnus en omfattande, totalt utsåld, klubbturné runt om i Sverige. Men misströsta inte, nu är det äntligen klart att det blir en sommarturné och lördag 2 september kommer han till Falun och Granny Goes Street!

Pressbilder: http://www.mynewsdesk.com/se/blixtenco/latest_media/tag/magnus-carlson#filter-list-items

Mariette

I årets Melodifestival, där Mariette deltog både som artist och låtskrivare, gick hon direkt till finalen med sitt bidrag ”A million years” och slutade på en fin 4:e plats. 2016 släpptes singeln ”Can’t kill my vibe” och i vår väntas ytterligare nya låtar att se ljuset. Livesommaren 2017 kommer tillhöra Mariette, tro inget annat!

År 1999 deltog hon i Sikta mot stjärnorna där hon framförde låten ”Let it rain” av Amanda Marshall. Men det skulle dröja innan Mariette blev känd för den stora massan. År 2009 deltog hon i Idol, där hon slutade fyra. Hon har även kompat bakom andra artister. 2013 spelade hon gitarr i Magnus Ugglas band under turnén Magnus den Store, och under 2014 kompade hon Ace Wilder på gitarr.

Debuten i Melodifestivalen kom 2015, och Mariette slutade på en tredjeplats. I lördags var hon tillbaka i tävlingen igen med låten ”A million years” som slutade 4:a. I sommar åker Mariette ut på en stor turné runt om i Sverige och 2 september ser ni henne på Granny Goes Street i Falun!

DavidRönnegård

David Rönnegård är rösten och gitarren från Gagnef – en liten by i hjärtat av Sverige där alla känner alla. Med en kraftfull röst, skälvande känslor, plötsliga oktavbyten och toner som berör på djupet skriver Gagnefs egen gitarrpoet texter om livet, med ärlighet, styrka och trovärdighet.

Du kan nästan höra en nål falla när David greppar gitarren. Tillsammans med cellisten Liz Almqvist har de gjort över hundra spelningar de senaste åren, både i och utanför Sverige. Med en fot i indiefolk och den andra i rock/pop, och med debutalbumet Where Rivers Roam i ryggen, bjuder David in till ett exklusivt ”Granny-gig” då han denna kväll även har med sig sitt kompband.

Ytterligare ca 15 akter tillkommer!
Pressbilder på artisterna hittar ni här: http://www.mynewsdesk.com/se/blixtenco/latest_media/tag/mariette#filter-list-items

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s