Första artistsläppet till Granny Goes Street 2016

472612_10150636525458930_373126969_o

Rootvälta
Rootvälta bildades i ett garage i Borlänge i slutet av 80-talet. Nu, snart trettio år senare, är det svårt att ens prata om den svenska reggaescenen utan att nämna Rootvälta. Med sin självklara passion och energi lämnar bandet inte någon oberörd efter en spelning. De har turnerat regelbundet i Sverige, men också i Jamaica och USA, så att kalla Rootvälta ett av Sveriges bästa och mest erfarna reggaeband är ingen överdrift. När Rootvälta spelar så vet man att det är sommar. Och visst passar det då extra bra att de gör en av sina sista spelningar på sommarens sista festival – Granny Goes Street.

Hov1_8_Foto_elsa-strand

Hov1
På kort tid har de lyckas bygga en stor, hängiven fanbase och även signat kontrakt med Universal Music. Debutsingeln Kärleksbrev släpptes i mars och är nu uppe i drygt 2,5 miljoner lyssningar på Spotify, medan uppföljaren ”Kärleksbrev” direkt gick upp på Spotifys topp 50-lista . Hov1 består av medlemmarna Dante Lindhe, Ludwig Kronstrand och Noel Flike, samt Axel Liljefors Jansson som producerar musiken. Och om man har hört namnet Noel Flike nämnas i andra sammanhang så kan det vara för att han även driver podden ”Den fantastiska resan” tillsammans med Zara Larsson.

A_M_LEVERANS2_5R0A4230_2_WE_topbild

Albin och Mattias
Albin & Mattias deltog i Melodifestivalen 2016 med låten ”Rik”, som blev snabbt en av de 20 mest spelade låtarna på Spotify. I dagsläget har ”Rik” spelats mer än fem miljoner gånger. Albin släppte förra sommarens stora hit ”Din Soldat” som gästas av Kristin Amparo. Singeln har sålt fem gånger platina, den låg på Spotifys förstaplats i hela fem veckor och blev nominerad till årets bästa låt i P3 Guld. ”Din soldat” är den låt som sålde bäst av alla svenska artister år 2014. Mattias Andréasson har tidigare varit med i Idol, vunnit en grammis med bandet E.M.D samt vunnit Let’s Dance.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s